Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Hörneå 2012

Året i bild

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Bilder och minnen från 2012

Björk

"After Work in Becken Nov 9th at 5.30 p.m."

Yes, right… så var det, med utsökt tacobuffé, och efterföljande dart och hockeyspelande. Undertecknad tog några bilder som visas. Redaktör Lena Lindholm var jour och satt hemma och vaktade telefonen istället.

Bild 1. En inbjudande entré i höstkvällens mörker till vår fina Bygdegård.

Tillställningar i Becken vänder sig till alla åldrar, 0-100 år, vilket vi ska visa prov på. Den som tror att livet i Becken by är lika dammigt som många av skribentens artiklar, må inse sin felbedömning.

Bild 2. Det äldre åldersintervallet av besökare måste blåsa ballong, för att garantera ordning och reda under tillställningen. Om ballongen färgas röd indikerar det att glaset framför vederbörande inte innehåller hallonsaft.

Bild 3. I kategorin ”ungdomar” visas prov på sedliga övningar i HLR (hjärt och lungräddning), här med lyckat resultat. Den unge mannen till vänster har just ringt SOS alarm, precis som i handboken.

Bild 4. I kategorin yngre visar här bybon Vincent Lindström (alias Gunnarsson) ett konststycke, en baklängesvolt. Som hjälp ses mamma Sara.

Bild 5. Dart utlovades. Skribenten tvingades dock lomma hemåt innan själva tävlingen startade. Turligt nog hanns ett foto bli taget, av byns populära sport – ”Dart Psychedelia”.

Gunnar Engström, 2012-11-10

Björk

Bagardagar i Bagarstugan

Temat för Sveriges Bygdegårdars kulturvecka 2012 var: "Mat i Bygdegården". I Hörneå Bygdegårdsförening arrangerades då Bagardagar med bagarkurs och pizzakväll.

Lisbeth och Rune Vernersson från Hörnefors utbildade oss Hörneåbor i konsten att baka mjukkaka, hällakaka samt råg- och korntunnbröd.

Rune VernerssonLisbeth Vernersson

Rune demonstrerade olika typer av tunnbröd samt lärde ut konsten att sätta degar. Lisbeth instruerade i ämnena eldning och gräddning.

Gun och Aneth

Gun Jonsson och Aneth Fröling förbereder kvällens pizzabak.

Gunnar bakar

Gunnar Engström bakar hällakaka.

Pizzabagare

På lördagskvällen, när alla brödsorter var bakade, anslöt en grupp pizzabagare. På bilden kavlar Kenneth Eklund och Tord Fröling ämnen avsedda att bakas till den berömda "Hörneåpizzan".

Pizzakväll

Bagardagarna avslutades med en ytterst trevlig afton. Gästerna, som fick baka sina pizzor själva, cirkulerade mellan bakbordet, ugnen och matbordet. Pizzorna blev tunna, frasiga, smakrika och alldeles utsökta.

Björk

Surströmmingsfest

 

Björk

Kulturvandring

 

Björk

Midsommarutflykt till Mjösjön

Årets midsommarutflykt arrangerades lördagen den 18 juni. Nio deltagare samt en hund gav sig av mot Mjösjön, för att njuta av sommarkvällen med bad, fiske, fågelsång och grill.

 

Björk

Valborgsmässofirande

Som traditionen bjuder, firades vårens ankomst med sång och eld vid Bygdegården på Valborgsmässoafton. Gunnar Engström grillade korv vid Bygdegårdens grillplats, kaffe serverades av Lena Lindholm och Susanne Ragnarsson och Martin och Deborah Ragnarsson skötte tipsrundan. Stefan Gunnarsson ansvarade för stockelden.

I samband med Valborgsmässofirandet avgjordes becken.se ´s fototävling. Marie Eklund utsågs till vinnare för sitt foto "svunna tider".

 

Björk

Vårvinterutflykt till Mjösjöstugan

 

Björk

Bygdegårdsföreningens föreningsstämma

Måndagen den 21 februari höll Hörneå Bygdegårdsförening föreningsstämma. Trots mörker och vinterkyla samlades ett 20-tal medlemmar för att sammanfatta verksamhetsåret 2011 och för att planera inför 2012.

Efter många års engagerat arbete som föreningens kassör avtackades Lars Jonsson. Till ny kassör valdes Torgny Lithell.

Stämman avslutades med kaffe samt utbytande av väsentligheter.

Björk

Besökare

Hörneå bys hemsida  www.becken.se