Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Hörneå 2015

Året i bild

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Bilder och minnen från 2015

År 2015 börjar kännas gammalt så här på januari månads sista dag, Anno 2016. Det hände mycket intressant i byn förra året, och många händelser kräver sin artikel på Becken-Webben att författa. Med viss fördröjning ges här några bilder till minne av året som gått. I reportaget löper tiden baklänges.

Gunnar Engström, 2016-01-31

Björk

Julreportage 2015

December månad var regnig och varm. Snö och kyla kom först efter nyåret. Jultomten kom ändå. Vi väljer en julbild med kraft, fotad i skogarna mellan Hörneå och Hörnefors. Kallare blev det framåt nyåret, och den andra bilden ger lite stämning från vintersolen som går ned över Degermyrtjärnen.

Ställverk i juletid

Degermyrtjärnen 2015

Björk

Höstfest i Bygdegården 2015

Lördag kväll den 21:a november var det ”Äntligen Höstfest” i Bygdegården.

Höstfest

Lena Lindholm väntar på Nyheter

Björk

Hörneforsdagen 2015

Hörneforsdagens inträffar som vanligt i augusti, i år den 22:a. Som sig bör frekventeras dagen även av mången Hörneåbo.

Esbjörn och Leif

Sune Wikners böcker

Björk

Hörneå-loppis 2015

Året har bjudit på två st "loppis", varav den ena genererade en kort men loppig artikel på Becken-Webben. Den andra loppisen har rymt, och inföll lite senare under hösten 2015. Kanske hittas några bilder i en mobil framöver.

Flying Loppis

 

Loppis-katt

Björk

Midsommarutflykt till Mjösjön Anno 2015

Traditionsenligt - inföll utflykten till Mjösjön helgen före midsommar, även så år 2015. Till årets utflykt räknades, förutom fiske, bad och grillning, även björnsafari. Vi visar några intressanta bilder.

Mjösjön med grillning

Bad i Mjösjön

Björn vid Mjösjön

Vandring genom skogen

Björk

Björn-Urban och Bee-Urban 2015

Till Hörneås invånare hör sedan några år även honungsbin En annan invånvare dök upp under 2015 med lurvigare och tyngre kropp. Det lär vara så att han/hon lurvat iväg till en storstad i söder. Det är ju nämligen en "urban" företeelse, eller snarare ett resultat därav.

Sopstation i skogen

Björnen Urban

Björk

Hörneå städ-dag 2015

Hörneås årliga städdag, inträffade den 9:e maj. Som vanligt var det röjning av sly, krattning, vägarbeten, och städ och renoveringsmoment i bygdegården.

Städdag 2015

Kiosken i Hörneå

Björk

Våren är här - korven är där - Valborg 2015

Vårens invigdes i traditionella former vid vår bygdegård i Hörneå 2015-04-30, med manskör, tal, eld, korv, lotteri, tipsrunda och ufo’s. Tillströmmande besökare fyllde hela gårdsplanen, varav många kom från Hörnefors men även mer långväga gäster. Året till ära sjöng Hörnefors manskör från trappan vid bygdegården.

Hörnefors manskör

 

Valborg 2015

Tord Frölings Ufo

Björk

Påskutflykt 2015

Lördagen 2015-03-28 var det åter dags för vårens stora utflykt till Mjösjöstugan. Det var för lite snö för både skidor och skoter, och för mycket snö för att gå. Men, tradition är tradition....

Bron över myren

Påskriset 2015

Grillning

Björk

Skidsäsongen 2015 - kort

Skidsäsongen vid Becken Skidstadion blev kort vårvintern 2015. Periodvis fanns fantastiska spår. Omväxlande kyla och tö gjorde spåren hårda och snabba, och ibland bakhala. Vissa dagar kunde man staka sig runt 15 km i hög fart, eller hur långt spåret hann bli innan solen tog över kommandot.

Lena Lindholm på Ravelmyra

Sol på myren

Björk

Besökare

Hörneå bys hemsida  www.becken.se