Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Arkitekt-högskolan besöker Duncker

<<<+>>>

Konst och Kultur i Hörneåfors

Bruket

Hörnefors Fabrik

<<<+>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Arkitekthögskolan besöker Duncker

Det är inte bara det ena men även det andra som dyker upp i Redaktionens mail-låda. Här är det "det andra", lite svårt att katalogisera men det passar nog på sidan "Konst och Kultur", och på sidan om "Bruket".

Ryssar vid Brukskyrkan

Bild 1. Affären i Hörnefors - kunde ha sett ut på detta sätt - om man bortser från Redaktör Lena Lindholm som står i skuggan till vänster i bild. Bilden är annars från artikeln Ryssen i Bäcken från år 2009.

Vid Arkitekthögskolan vid Umeå Universitet hade en grupp studenter fått i uppdrag att studera och inspireras av Slaget i Hörnefors. Så här skrev studenten Fanny till Redaktionen, 2022-08-30 (utelämnar efternamn).

Hej!
Vi är en grupp studenter från arkitekthögskolan i Umeå som har fått i uppgift att studera Slaget vid Hörnefors 1809. Vi hade tänkt att besöka Hörnefors på torsdag denna vecka och titta på de olika platserna som har med händelsen att göra. Jag undrar du kunde hjälpa oss med information eller om du vet någon som vi kan prata med i Hörnefors. Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar, Fanny

Vad detta besök skulle leda till framkom inte i den korrespondens Skribenten hade med Fanny. På grund av dagligt arbete och resor i tjänsten kunde inte Skribenten vara behjälplig, inte heller Erik Eriksson - alias herr Mannerheim.

Fanny och kollegor tros ha besök Hörnefors och Bruket, och fick lite detaljer att leta efter. Annars har ju Hörneå Hemsida det mesta av detaljer i ärendet. Tyvärr är ju själva Järnbruket jämnat med marken, och gamla herrgården nedbrunnen, såsom berättat om i en serie artiklar.

Fanny verkade dock nöjd och återkom med:

Tack så mycket för din hjälp Gunnar!
Med vänliga hälsningar, Fanny

Gunnar Engström 2022-09-03

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se