Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Erik Idhults gatubild - Rolf Rehnmarks kommentar - del 3

Hörnefors historia

Startsida

Erik Idhults gatubild - Rolf Rehnmarks kommentar - del 3

Här fortsätter utredningen kring Erik Idhult gatubild, från 1950-talets Hörnefors. Bild 1 är hämtad ur tidigare artikel, och bilden kommenterades med ytterligare några bilder av Skribenten själv.

Gunnar Engström, 2015-11-21

Den 2015-11-20 hörde bybon Rolf Rehnmark av sig till Redaktionen, om Korv-Jons kiosk. Så här skrev Rolf:

Hej,

Kiosken på bilden är Korv Jons kiosk och stod där nuvarande ICA står. Det jag minns, från andra hälften av 50 talet, var hur vi gick dit från skolan och köpte korv. Han hade bara korv, som var fantastiskt god. Bilden visar att den även har varit som vanlig kiosk. På den tiden fanns en kiosk där nuvarande spelhörnan är och där jobbade Korv Jons syster "sur" Hilma. Dom två plus ytterligare en syster ägde Textillagret som du benämner Boråsboden.

Kiosken som Erik Idhult nämner och som fanns där nuvarande Astridgården är belägen var den SJ Kiosk som flyttades från tomten där Kommunalhuset nu står men den var betydligt större och om jag inte minns fel även hade ett väntrum. Den var aldrig permanent placerad där då den hela tiden stod på stockar lagda över diket.

mvh Rolf Rehnmark, 2015-11-20

Erik Idhults vykort

Bild 1. Här ses gatubilden som Erik Idhult skickat till Redaktionen. Läs i tidigare artikel vad Erik skriver.

Boråsboden Hörnefors

Bild 2. Kläd och tygaffären Boråsboden och senare Textillagret återkommer i dessa artiklar, se ytterligare en kommentar nedan från Erik Idhult. Bild är ur Hörneå-fotografen Algot Engströms arkiv, troligen 1940-tal.


Erik Idhult svarade tacksamt till Redaktionen 2015-11-11, och skrev kort:

Jag är djupt imponerad. Måste få återkomma. Boråsboden hette ju på 50-60-70-talet Textillagret  (och står ju kvar än idag).

Tack än en gång / Erik Idhult, 2015-11-11

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se