Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Fisket 2015 - Tord rapporterar

Fiske

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Fiskepremiär 2016 - Tord rapporterar

Fisket i Hörnån körde igång med massor av fiskare längs ån och massor av småfisk har fångats och återutsatts hoppas jag. Rykten säger att nån fångat en öring på 3,5 kilo och nån på 4 och fiskerykten är ju alltid sanna som ni vet:-)

Första veckan bara små ,tappade räkningen kring 20 öringar ca och till sist en liten fin harr som man inte ser så ofta i ån, så den fick ju föröka sig igen.

Harr

En fin harr

Den 13:e var det så dags för den stora skrällen. Ett hugg utan like och en rejäl kamp med en bjässe till öring som till sist lyckades demolera min fina ABU-håv totalt. In i håven och ut igen (se utgångshålet) och därefter in mot land med hjälp av linan genom håven. Håvskaftet böjde sig så den lär väl bli svår att få teleskopisk igen men va gör väl det, när man haft en sån kamp. Den var så tung att krokarna rätade ut sig när jag försökte lyfta upp den med draget och nu finns den kvar till näste fiskare som lyckas lura den på kroken.

Lägg märke till utgångshålet..kan de ha varit en älg månntro? Se så håven ser ut efter fisket ? Hörnåns FVO får ersätta den kanske?

Man vågar snart inte kasta ut kroken med tanke på vad som kan hugga.

Lycka till med fisket, Hörnån är fantastisk.

Hörneå 20160513 Mvh Tord F

Jag vågar inte fiska mera i Hörnån det är nog nån som satt ut alligatorer där :-) Så som det hugger ibland och ofta får man aldrig se vad som högg,, bara stora svallvågor :-)

hurrvvv

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se