Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Hörnefors trädgårds-sällskap

Reportage

Skog och fritid

Trädgård

<<<oo>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Hörnefors trädgårdssällskap

En kvällsutflykt - juni 2024

Trädgård är ett återkommande tema på Becken-Webben, exempelvis med reportage från Hugås veranda. Hörnefors har även ett trädgårdssällskap som frodas, med en hemsida på Facebook. Den senare är åtkomlig för de som har Facebook, medan Becken-Webben är åtkomlig för alla.

Här visas några bilder från sällskapets kvällsutflykt en solig kväll 2024-06-27. Målen för utflykten var två, och inleddes med en trädgårdsvisning i Sörmjöle hos René Levander och därefter ett besök hos Emma Preutz på Geteriets gårdsbutik i samma by - Sörmjöle.

Vi visar några bilder. Då personer inte är tillfrågade om att exponeras på nätet är det mest ryggmotiv och djur som visas.

Bild 1. Herr och fru Levander har en välansad trädgård och byggnadsbestånd på sin tomt i kustbandet av Sörmjöle. Till höger ses Redaktör Lena Lindholm. Herren med rygg åt kameran är herr Levander.

Bild 2, Ett växthus av så kallad kanalplast. En sinnrik konstruktion av bågar som formas av plywood. Stilren inredning och klassiskt golv av betongsten.

Bild 3. En lönn som blommar med en redig humla är alltid roligt att se. Annars är en oroande känsla den att insekter har det kämpigt. Lönnen är en Acer tataricum, med andra ord en rysk lönn varav just denna sort heter Ginnalalönn. Angående humlan tillhör den till "bi-familjen" Apoidea , som en hårig och stor släkting Bombus. Becken-Webben har mången artikel om inte bara blommor utan även och bin.

Bild 4. Inte bara blommor och bin får uppmärksamhet. Två katter i familjen Levander vill medverka. Till vänster Redaktör Lena Lindholm och katten och till höger Britt-Marie Andersson, arrangör till utflykten och som tidigare drivit plantskolan "Sippan" i grannbyn Bjenberg.

Bild 5. Nästa stopp under kvällsutflykten var Geteriet i Sörmjöle. Detta drivs av Emma Preutz och sambo. Dessutom drivs verksamheten av getter som ses i bild.

Bild 6. På Geteriet i Sörmjöle jobbar även andra djur, i detta fall en kyckling med håriga fötter.

En solig sommarkväll - i grannbyn Sörmjöle - en trevlig inledning på sommar och semester. Tyvärr var män i underskott. Förutom undertecknad och herr Levander i bild 1 var antalet 0 st.

Gunnar Engström, 2024-06-30 

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se