Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

H&H TOK-REA

H&H TOK-REA 2022

Sevärdheter och utflyktsmål

 

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

H&H TOK-REA

Sidan på Becken-Webben som berättar om "sevärdheter och utflyktsmål" kräver en länk till klädaffären H&H i Hörnefors.

Dagen till ära - under högsommar och semester- regnar det osannolikt mycket. Temperaturen understiget 10 grader och meteorologen på radio lät deprimerad då han berättade att regn och kyla fortsätter. Redaktör Lena Lindholm skulle till Hörnefors Centrum och inhandla diverse saker till veckans släktbesök. När Lindholm återkommer till Redaktionen ylar och skrockar hon om det trafikkaos som råder i Hörnefors – i ösregn. Man insåg direkt att; sommarens ”tok-rea” på H&H har startat.

H&H trafikkaos

Bild 1. Kungsvägen i Hörnefors Centrum. Här kör man bil på egen risk denna dag av tok-rea. Till höger ses entrén till klädaffären H&H. Vän av ordning undrar säkert varför himlen är blå och på vägen är det mörkt och blött. Bilden som togs av Redaktör Lena Lindholm var så dyster att det krävdes en blå himmel för att läggas ut på Becken-Webben. Detta är lätt för den händige, görs på ett kick som man sa.

För utomstående läsare bör nämnas att begreppet ”tok-rea” är lokalt för Umeå med omnejd, och betyder något sensationellt, med andra ord en ”yra”. Slår man ihop begreppen blir det ”tok-yra” och det är riktigt bra.

Tok-rea vid H&H

Bild 2. Närbild av trafikkaos. Dags att införa trängselskatt i Hörnefors, var en av kommentarerna på Facebook.

Affären H&H startades vid slutet av 1980-talet, av två unga damer i Hörnefors. H&H står inte för Hörneå & Hörnefors. Nej, det står för Helen & Helen som grundarna heter. Verksamheten går bra och blev nyligen vald till årets företagare 2012 (Västerbotten eller "Umeå-regionen"?).

H&H midsommar 2015

Bild 3. Så här blir resultatet av tokrean - helt slutsålt - en riktig "outlet sale". Sanningen är att bilden togs av skribenten vid midsommar 2015. Affären hade stängt men skylten på vägen var kvar. Den soliga himlen är äkta.

Gör som halva Västerbotten - res till Hörnefors och handla. Sannerligen ett utflyktsmål.

P.S. vi ska inte förglömma alla andra affärer i Hörnefors, värda ett besök. Några av dem återfinns på sidan med "länkar". Observera, att Becken-Webben är helt fri från reklam. Att vi nämner H&H är helt på eget initiativ, med ambition att gynna det lokala och säregna i synnerhet.

Gunnar Engström, 2015-07-26

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se