Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

I Love Hörneå

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

I Love Hörneå - för 150 kr

Rubriken säger allt – och mer behövs ej. Artikel ger kontrast till det som händer 3 mil norrut utmed E4:an i Umeå Kulturhuvudstad 2014. ”I Love Umeå” är ett återkommande tema i denna kultur - och det ska man vara stolt över. Där ingår ju även alla byar i kommunen, även Hörneå. Hörneå, eller Becken by som vi även kallar oss, hade en egen invigning av kulturåret, kallat Kulturbyaåret 2014. Begreppet existerar bara på Becken-Webbens server och är kommet ur skribentens rebelldator. Via vår server och nätleverantör T3 kan hela världen fira vår glesbygdskultur (se fotnot 1).

I Love Hörneå

Bild 1. Mössan med det rätta trycket på! Här ses en av byns ungdomar, Åke Gunnarsson, som mannekäng. Fashionabelt värre.  

Som ett led i Kulturbyaårets aktiviteter har byn tagit fram rekvisita, i detta fall en mössa. Initiativet heter Gunnarssons, men ska sanningen fram så lär det vara en tillverkare av reklamtryck i Umeå som hittat på konceptet. Några mössor trycktes upp och gavs som present till bekanta Gunnarssons i byn. Ett fantastiskt initiativ. Tillverkaren i Umeå har nu fått en gigantisk order av Hörneå-mössor.

I Love Hörneå

Bild 2. Mössan som alla vill ha - ”I Love Hörneå”

Det går att beställa dessa mössor. Ett mail till Redaktionen kan ge napp. Eller, så hör man av sig till Åke eller Barbro Gunnarsson. Mössan fås till självkostnadspris = 150 kr. Skulle beställningarna bli fler än väntat så kan det krävas specialåtgärder i vår försäljningsorganisation. Vad detta innebär - det vet vi inte!

www.becken.se

Bild 3. Mössan med den rätta hemsidan – den som Du läser!

www.becken.se

Bild 4. Genom att knappa in ”www.becken.se” på nätet - då kommer man hit.

Gunnar Engström, 2014-03-09

Fotnoter

  1. Becken-Webben nämner vår distributör av nättjänster - T3 – detta görs utan några reklamintäkter. För Becken-Webben har T3 erbjudit bra tjänster vilket uppskattas. Becken-Webben är garanterat fri från kommersiella inslag.
  2. Vän av ordning undrar varför det på den ena sidan av mössan berättas om ”I Love Hörneå” och den andra säger ”www.becken.se”? Frågan återkommer med jämna mellanrum från Becken-Webbens läsare. Se nedan för kort förklaring.
  3. Varför heter det inte ”I Love Bäcken”? Här blir det komplicerat. Uttrycket ger en rad associationer, från ortopeder till inkontinenta. Det finns säkert läsare av båda sort, och det är inget att raljera över.
  4. Varför har inte vår nätsida domännamnet ”www.hornea.se”? Den heter ju ”Hörneå hemsida"! På engelska blir detta opassande ”Hornea”. Medicinskt språkbruk ger associationerna till ”hernia” med andra ord ”bråck” på svenska. Ljumskbråck i bäckenregionen talar sitt tydliga språk. Som inte detta vore nog, med slarvigt uttal på amerikansk engelska så ger uttrycket andra och onämnbara associationer vilket vi inte utvecklar mer än så.
  5. I dagligt tal heter vår by Hörneå, men för oss som bor här används namnet Bäcken, eller med gammal stavning Becken. Många önskar bevara det gamla byanamnet. Dessutom är domännamnet ”www.backen.se” upptaget av en region i Umeå (Backen). Domännamnet ”www.hornea.se” fungerar ju dåligt och det som då ger sig naturligt är ”www.becken.se” - så var det med det.

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se