Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Jordgubbsresan

Hörneåbor berättar- minnen och historier

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Jordgubbsresan!

Per Jonsson kom ofta på nån bra idé och han har ju visat att han är
entreprenör. En vacker sommar 1969 ca, kom han på att det skulle kanske löna sig att flyga ner till Laxå och köpa jordgubbar. Komma hem snabbt till Umeå och sälja lasten till Hotell och restauranger som Stora Hotellet och sjukhuskök som Umedalen hade.

För att rymma så mkt last som möjligt flög Per ensam tor. och planet tömdes på onödiga saker som t.ex en av stolarna fram.

När Per så småningom kom hem var det bråttom att leverera de färska jordgubbarna och jag fungerade som hjälplastare och lastade in alla jordgubbar - flera hundra liter i en gammal Ford Zephyr Six som Per ägde på den tiden.

Full rulle mot stan för att inte spilla tid!

Tyvärr hade polisen redan på den tiden utrustning för att kontrollera hastigheten på fordon och på Obbolavägen bar det sig inte bättre än att Per åkte på fortkörningsböter.

Där rök nog resten av vinsten som nog inte skulle ha blivit så stor ändå om man räknat på flygbensin, hyra av planet, bensin till Forden mm. Men spännande var det ju och ett minne för livet. och en hel del jordgubbar åt vi själva upp:-)

2012-01-28 Tord Fröling

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se