Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Julmarknader 2022

Reportage

<<<o>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Julmarknader 2022

Becken-Webben har varierande intensitet i skrivande, ofta trögstartad under hösten och även så i år. Inför jul brukar allehanda julmarknader besökas som genererar reportage på hemsidan. Av den varan har det blivit mindre - nådens år 2022 - med krig i omvärlden och mycket arbete. Corona-pandemin har hållit sig lugn under sommar och höst, fram till nu. För att övergå till något mer positivt - så stundar Julen 2022 som firas med ett par bilder.

Olofsfors 2022

Bild 1. Julmarknad på Olofsfors bruk - brukar - vara ett säkert kort - med julkör och försäljning. Snömängden var tyvärr bristfällig, varför bilden processats för bättre stämning.

Olofsfors 2022

Bild 2. Olofsfors bruk i vinterskymning.

Olofsfors bruk

Bild 3. I Olofsfors finns ett litet museum, där denna bild kan ses av ett arbetslag för många år sedan. Vi exponerar några ansikten som hälsar till oss idag. Mycket är skrivet på Becken-Webben om järnhantering i Olofsfors och på Bruket i Hörnefors.

Hugås veranda

Bild 4. Julmarknaden vid Sporthuset i Hörnefors, kallat Bråvalla. Här ses en julprydd Hugås veranda, med Redaktör Lena Lindholm på soffan.

banner

God Jul

banner 2

Gunnar Engström, 2022-12-22

Besökare

 

Hörneå bys hemsida www.becken.se