Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Julotta 2017 med Susanna Levonen

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Julotta 2017 med Susanna Levonen

Årets Julotta var likt förra året en musikupplevelse. Det börjar bli en tradition, att den kända sopranen Susanna Levonen från Norrlandsoperan besöker julottan och fyller Rosornas Kyrka med fantastisk sång i juletid. I årets Julotta var det inte Kyrkoherde Gertrud Malmberg utan prästen Petter Lundström som höll i trådarna, tillsammans med kantor Susanne Hakola.

Årets artikel på Becken-Wbben känns nästan som en repris att byta årtalet 2016 mot 2017. Men, vi ändrar bilder och lägger även till en del annat från årets december månad.

Rosornas Kyrka

Bild 1. Årets Julotta börjar samma tid som förr, dvs kl 07.00. I förgrunden ses Redaktör Lena Lindholm.

Susanna Levonen

Bild 2. Sopranen Susanna Levonen, känd från Norrlandsoperan. Norrlands-Operan förkortades förr med "NO" men idag "YES", och då menas inte diskmedel. Bilden är från 2016, fotat i Rosornas Kyrka. I år var det svårfotat på grund av mycket folk i kyrkan.

Akustiken i Rosornas Kyrka lämpar sig utmärkt för högstämd musik. Susanne framförde tre stycken, bland annat av den finska kompositören Jean Sibelius. En av verserna sjöngs även på finska, Finlands 100-årsfirande till ära. Vi hänvisar till förra årets artikel om Julottan 2016, där mer referenser ges kring Susanna Levonen.

Hörnån

Bild 3. Promenad på Juldagen, över Hörnstens bro och Hörnån.

Juldagspromenad i Hörneå

Bild 4. En av många bilder med samma motiv, när man vandrande närmar sig hemmet i Becken by efter ca 12 km rundtur.

Islykta på stenmuren

Bild 5. Redaktör Lindholms islykta. Dessa lever ett farligt liv i återkommande töväder, men i år har julen varit lagom kall.

 

Isblommor

Bild 6. Detta är Skribentens bidrag istället för islykta. Istället ses is-rosor på bilens vindruta. Synd att skrapa bort, men innebär trafikfara att behålla.

Rådhuset Umeå

Bild 7. Även Umeå måste få vara med på ett hörn, här ses Rådhuset i vinterhandeln.  

God Fortsättning på Julen, Gunnar Engström, 2017-12-25

 

 

Hörneå bys hemsida www.becken.se