Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Kattlivet i Hörneå sommaren 2024

Cat Walk runt Abborrtjärn

KTH eller KTV

Råttor och sork 2022

Husdjur

Hem och trädgård

Vilda djur i Hörneå

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Kattlivet i Hörneå sommaren 2024

Tussilago Ethibond

Katt till höger (KTH) eller katt till vänster (KTV) var en fråga sommaren 2023, med koppling till artikeln "Cat Walk runt Abborrtjärn". En nylig artikel sommaren 2024 handlade istället om fågellivet i Hörneå. Den senare artikeln tangeras här av en dito kattartikel - på gott och ont.

Bild 1. Denna skylt finns i byn Abborrtjärn. Den runda skylten kan tolkas som "förbud mot katter" - eller - "förbud att köra över katter". Kanske menas "varning för katter" men då borde skylten ha varit trekantig.

Bild 2. Denna fågel har flyttat in i en holk som Skribenten tillverkade sommaren 2023. Holken sattes upp på en kattsäker vägg på en gammal stolpbod. Fågeln i bild tros vara en svartvit flugsnappare. Fågeln önskar sig nog en skylt som den i bild 1, i betydelsen "förbud mot katter".

Bild 3. Redaktionskatten Tussilago Ethibond har identifierat holken där det piper mycket.

Bild 2. Denna bild togs då en bi-kund kom för att hämta ett bisamhälle. Kunden - som jobbar på Länsstyrelsen Västerbotten - uppmärksammade att en katt sitter på väggen bakom ryggen på Skribent och Redaktör Lena Lindholm.

Bild 1. Redaktionskatten Tussilago Ethibond är ertappad med tass i syltburken. Skribenten lyckas sträcka sig upp på väggen och ta bort katten från holken. Pippi synes ha överlevt, än så länge.

Bild 1. Redaktionskatten Tussilago Ethibond är annars mycket intresserad av traktorer, i detta fall en MF, och jobbar mycket på och i traktorn.

Bild 1. Men, Redaktionskatten Tussilago Ethibond verkar inte arbeta så mycket utan ertappas med att sova.

Bild 1. Här ses Tussilago Ethibond hjälpa husse med markarbete.

Bild 1. Redaktionskatten Tussilago Ethibond trivs även i husses grävmaskin, en Volvo.

Bild 1. Redaktionskatten Tussilago Ethibond tycker även om att bada och simma, likt Skribent och Redaktör. I detta fall tar Tussilago en simtur i Öre, helt spontant.

Bild 1. Tussilago Ethibond kan simma riktigt bra. Pälsen torkar fort.

Mycket galna idéer en katt kan få för sig. Tyvärr inses att katter går hårt åt fåglar i naturen. Skribent och husse ska uppfinna en katt-säker fågelholk. Tills dess kan man ifrågasätta om det är rådligt eller ej att sätta upp vanliga fågelholkar i katt-befolkade områden.

Tussilago

Redaktionskatten Tussilago Ethibond

Tussilago Ethibond, 2024-07-09

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se