Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

SVT 'Landet Runt' uppmärksammar Hörnefors

 

Hörnefors fabrik

Historisk Sport

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

SVT 'Landet Runt' uppmärksammar Hörnefors

Landet Runt, så heter ett program i SVT som sänds från Göteborg. Det roliga med detta program är två. Å ena sidan rapporteras från orter annat än Stockholm och övriga storstäder i Svea Rike. Å det andra är programledaren Henrik Kruusval lika underhållande som hans namn antyder. På ett ödmjukt och roligt sätt berättas om olika företeelser i landet, från norr till söder och öst till väster.

Programmet innehåller en tävling, där små orter får utrymme. För något år sedan var svaret Tallbergsbroarna, och i programmet 2012-02-19 var svaret Hörnefors. För boende i Hörnefors var ju detta självklart, och så bekräftades i kvällens program.

Henrik Kruusval i Landet Runt

Bild 1. Henrik Kruusval i TV-programmet Landet Runt

Ledtrådar till tävling var:

  1. En massafabrik som slog igen för exakt 30 år sedan.
  2. En kyrka vid namn Rosornas Kyrka som byggdes av Frans Kempe.
  3. En staty av ett fotbollsproffs (Gunnar Nordahl).

Nu var det ju inte Henrik Kruusval som rest från Göteborg till Hörnefors utan en reporter från SVT Västerbotten som satt ihop historia, ledtrådar och spelat in lite sekvenser från samhället.

Ett stort tack ges till SVT som uppmärksammat Hörnefors på detta sätt, och inte minst 30-årsminnet av Hörnefors Sulfitfabrik och bröderna Nordahl. Redaktören till Becken-Webben är född och uppvuxen i Göteborg/Torslanda, så Redaktören önskar ge ett stort tack till självaste Kruusval i Göteborg. Undertecknad kan även medverka i samma hälsning, men med en lite mer balanserad entusiasm. Trots idogt insändande av svar så fick vare sig Redaktör eller skribent något pris i tävlingen, men det var ju inte så viktigt.

Kanske hade reportern från SVT Västerbotten hjälp av Becken-Webben i sin ”research”, men om just detta var det tyst! Trots detta går ett stort tack även till denna reporter, vars namn förblir okänt för stunden.

Gunnar Engström, 2012-02-26

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se