Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Motionera med HIF

Reportage

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Motionera med HIF

Vintertid är promenadernas tid - så inleds alla dessa artiklar om vandring i vintermiljö 2020. Promenader i bara Hörnefors kan nog räkna till minst 100 mil under senare år. Här följer några bilder från dagens korta sträcka om endast 6.8 km.

Motionera med HIF

Bild 1. Motionera med HIF, så står det på denna skylt på en sliten stuga vid elljusspåret.

För ovanlighetens skull togs bilen till elljusspåret istället för att gå. Där började dagens vandring och med detta slipper man transportsträckan om ca 2 x 3 km till och från Hörneå by. Vid elljusspåret noteras skylten i bild 1, att motionera med HIF, där HIF är Hörnefors Idrottsförening och inte Helsingborgs motsvarighet.

Fabriksviken Hörnefors isrally

Bild 2. Motorsport förbereds på Fabriksvikens is.

Motorsport i bild 2 är ju inte så fysiskt belastande. Det plogas på Fabriksviken för att få bra is på banan. Dagens temperatur var +2 C, och i delar av viken är havet öppet. Lite risker får man ta om man ska köra rally.

Isbollar

Bild 3. Isbollar i mynningen av Hörneån. Havet är nära storm. Effektfull upplevelse, både kallt och blåsigt i skymningstid.

Isbollar i bild 3 är ett väderfenomen som uppmärksammats i nyhetsrapporteringen sista veckorna. Dessa kommer sig av att isflak till havs brutits sönder i mindre bitar och som formar sig till små isbollar i vattnet. De kommer mot kustbandet med vågor och vind där de lägger sig i drivor, tycker man sig förstå.

Dagens vandring är del av Hörnefors runt, som berättades om för några dagar sedan i samband med Lena X:s fråga till Redaktionen. I dagens vandring kortades "Hörnefors runt" ned från ca 10 km till 6.8 km på grund av tidsbrist.

Gunnar Engström, 2020-02-09

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se