Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Pojken med skidstavarna

Algot Engströms bilder

Algot Engströms dåliga glasplåtar - en serie

Bildarkiv

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Pojken med skidstavarna

Ännu ett glasnegativ, ännu en skidåkare, ännu en ungdom från förr, och ännu en skärva som kan pusslas ihop med en tidigare historia på Becken-Webben. För en månad sedan beskrevs gammalmodiga skidbindningarna och kängorna. När dagens bild sätts ihop av olika skärvor dyker det upp en ung pojke (kanske en flicka), med skidstavar men utan skidor. Med viss fördröjning inses att skidorna fanns på annat håll i fotoarkivet, och skidorna passade perfekt.

Syntes av glasskärvor

Bild 1. Ett hopplock av glasskärvor. En ungdom från förr, med gammaldags skidstavar och inte minst kängor och skidbindningar.

 

Pojken med skidstavarna

Bild 2. Ungdomen i närbild, med stickad tröja. Skidstaven verkar inte ha någon ögla för handen. Istället får man hålla hårt om bamburöret eller träpinnen. Mössan är intressant, med konstiga vingar, ser nästan ut som att den vore hämtad från 'Star Trek'.

Gunnar Engström 2014-12-17

P.S. när man jämför bilden i denna artikel med en tidigare glasskärva (se bild 8 i artikeln "Historiska skärvor i Algots sågspån") känner man igen farstukvisten, och koftan. I så fall är pojken en ung dam som står med cigarett i handen!

Gunnar Engström 2014-12-31

 

Maila till redaktionen, om Du vet något om bilderna.

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se