Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Santa Run and Santa Sewage Swim 2015

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Santa Run and Santa Sewage Swim 2015

Bara kort efter publiceringen av artikeln om Black Friday på Becken-Webben, då på lördagsmorgonen den 28 november annonserade Västerbottens-Kurien om en förestående ”Santa Run”. Vadå för Santa? Tidningen beskrev vidare om ”snabba tomtar i gatlopp”. Jaha, Tomteloppet. Återigen ges uttryck för ett språkligt komplex för svenskan! Fortsatt sökning på nätet efter "tomtelopp" berättar om ”Tomteloppet - Charity Race”.

Hur dumt får det bli? Det finns ju bara en tomte, och han kan ju bara tävla mot sig själv. Inte heller har ju tomten tid att tävla, inte nu i alla fall. Således måste dessa företeelser handla om falska tomtar - med andra ord - Fake Santas.

Becken-Webben vill göra reklam för en ovanlig form av tomtetävling, förkortat SSS. Nej, detta står inte för vare sig Stockholms Segelsällskap eller Södertälje Simsällskap, nej, det står för Santa Sewage Swim. Anmälan till detta Charity Race kan göras till Redaktionen. Kontakter finns med UMEVA som bidrar med en alldeles ny bassäng, varifrån inspirationen hämtats till detta säregna event.

Santa Sewage Swim

Bild 1. Det nya Santa Charity Race, i form av Sewage Swim, en mycket populär tävling inför jul, i UMEVAs nya reningsverk på Ön i Umeå.

Gunnar Engström, 2015-11-29

P.S. Det ovanstående kan uppfattas som sarkasm, och det är rätt. Men tomte är tomte, och inget fel på!

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se