Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Tussilago i VK

Tussilago-Ethibond, ny på Redaktionen

Råttor och sork 2022

Husdjur

Hem och trädgård

Vilda djur i Hörneå

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tussilago i VK

Tussilago

Bild 1. Tussilago fotad av Redaktör Lena Lindholm och med text: "Det är bra att ha en snöboll att ta skydd bakom när det kommer främlingar på vägen".

Kattbilder på nätet finns i överflöd, och efter denna artikel finns det ännu fler. Det var Redaktör Lena Lindholm som för en tid sedan skickade in en bild på den nya Redaktionskatten Tussilago-Ethibond till den stora lokaltidningen Västerbottens-Kuriren. Inget hände, men plötsligt dök Tussilago upp på en sida med läsarnas bilder, se bild 1. Vi kompletterar denna bild med några fler dito.

Tussilago

Bild 2. Redaktionskatten Tussilago Ethibond är tacksam att fota, här uppslängd på en hög snödriva. Kanske måttligt roligt, att döma av blicken och planering hur man tar sig ned på vägen igen.

Tussilago

Bild 3. Att hoppa i djup snö fungerar bra så länge det finns lite skare en bit ned.

Tussilago

Bild 4. Premiär att vandra över bron i Öre (eg Strömsör), med matte. Dagen därpå var det två stora hundar mitt på bron, och det gick ganska bra även det.

Tussilago

Bild 5. Tussilago har fått berättat om den tidigare Redaktionskatten Tusse.

Tusse till minne

Bild 6. Tusse till minne, en mycket van reskatt, i detta fall i husbil vid ställplatsen i centrala Örnsköldsvik för något år sedan.

Tussilago

Bild 7. Man får begränsa skärmtiden för Tussilago. Här jobbar han frenetiskt med ett datorspel fyllt av fåglar.

Tussilago

Bild 8. Tussilago är även en Outlander-Cat, som uppskattar utflykt i naturen. Uttrycket Outlander utvecklas inte mer då det riskerar att bli reklam.

Tussilkago

Bild 9. Tussilago inväntar lunch i skogen.

Tussilkago

Bild 10. Bäst tycker nog Tussilago om att sitta på axlarna, dit hon hoppar upp när man minst anar det, eller snarare regelmässigt. I synnerhet inträffar detta då man ska gå ut genom dörren. Självklart ska Tussilago följa med på alla äventyr utanför dörren, även om det blir ett besök i garaget eller ploga gårdsplanen.

Ett kattliv i ord och bild.

Tussilago Ethibond, 2023-03-01

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se