Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Tussilago-Ethibond, ny på Redaktionen

Råttor och sork 2022

Husdjur

Hem och trädgård

Vilda djur i Hörneå

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tussilago-Ethibond, ny på Redaktionen

Tusse

Bild 1. Till minne av den tidigare Redaktionskatten Tusse.

Den tidigare redaktionskatten Tusse hoppade upp i katthimlen under sensommaren 2022. Om denna hädanfärd berättades i en artikel på Allhelgona 2022.

Redaktionen behöver en ny medarbetare, vilken anställdes för några veckor sedan. Enligt Redaktör Lena Lindholm heter hon Tussilago och enligt Skribenten heter hon Ethibond. Det förra namnet har koppling till den föregående katten Tusse och det senare till Skribentens tidigare katt med namnet Catgut, en norsk skogskatt. Läsare med kirurgiskt bakgrund förstår kopplingen mellan Catgut och Ethibond. Den föregående Tusse skulle egentligen hetat Prolene, men så blev inte fallet då Redaktör Lena Lindholm döpte honom till Tusse innan förhandlingen var klar. Kanske var det bäst så.

Både den tidigare Tusse och den nye Tussilago-Ethibond kommer från byn Håkmark utanför Umeå. Båda får klassas som bondkatter.

Tussilago Ethibond

Bild 2. Redaktionskatten Tussilago Ethibond tränar på att skriva en artikel. Att sitta på tangentbordet är en metod som behöver utvecklas.

Tussilago Ethibond har redan börjat jobbat på Redaktionen, till den grad att en tangent lossnat på en dator. Skribenten får beställa reservdelar. Tangentbord är dåligt anpassade för klor.

Med ny redaktionskatt hoppas skrivandet få ny fart under vintern 2022-2023. Skribentens lediga tid har under hösten mestadels ägnats arbete som ordförande i Hörneå Bysamfällighet, en uppgift med oanat djup.

Tussilago Ethibond, 2022-12-10

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se