Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Vinterpromenad 190112

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Vinterpromenad 190112


Uppfinningsrikedomen tryter i hur man ska formulera titeln. Åter en vandring, lite kortare, endast 8.2 km. Istället för att visa bilder på en massa träd och stenar har vi som omväxling lyckats fånga några personer och händelser i bild.

Bild 1. Kenneth och Marie Eklund, i mitten och till höger. Till vänster - en skum figur - skriver allehanda strunt på Becken-Webben.

Grann-bevakning

Bild 2. En skylt ses på en telefonstolpe. Ja, då måste vi vara framme vid E4-porten till Hörneå by. Ingen tar sig in osedd i byn, kan utlovas.

Tord Fröling

Bild 3. Det räcker att man titta på skylten i bild 2 så öppnar självaste Mr Neighbour himself dörren, här med hunden Boon. Boon bor annars i Holland. Han är på vinterbesök i Hörneå. Hunden har lärt sig bra svenska, berättar Tord Fröling.

Tjärnen

Bild 4. Tord skickar en bild och berättar att han varit upp vid Tjärnen, dit han brukar ordna ett skidspår. Tord skriver; Det enda Bäcken skidstadion kan erbjuda än så länge. Men ack så fin natur ändå Mvh Tord. Skidspåret nere på åkern nedanför Tord är spårat, och liknar ännu ett skidspår, i väntan på skotrarnas framfart. Tords bild är lite justerad. Skribenten adderade även extra is-skare.

Wanted

Bild 5. På en annan stolpe hittas en annan lapp uppsatt. Knacka på hos Neighbourhood watch om ni ser honom.

Hennströms

Bild 6. På vägen tillbaka mot byn kommer en stor last, en skördare. Hennströms skördare har jobbat hårt i skogen sedan 1 månad tillbaka.

Skotermarodör

Bild 7. En annan typ av skördare. De stackars tallplantorna under skördaren kördes sönder redan för 2 år sedan. Nu verkar det vara på gång igen.

Gunnar Engström, 2019-01-12

 

Maila gärna till redaktionen, med bilder eller berättelse!

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se