Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

April - April - Becken-Webben

Hörnefors historia

Hörnefors Fabrik

Sportkultur i "Hörneåfors"

Reportage

<<<->>>

Startsida

April - April - Becken-Webben

Den 1:a april brukar förknippas med historier av sviktande trovärdighet. Häromdagen skulle Becken-Webben övergå till pappersformat, vilket genererat både kommentarer och oro. Inte alla anser sig ha möjlighet att hämta ut gratistidningen Hörneå Allehanda vid stugan på Mjösjöberget, 2 km från farbar väg.

Vi söker i arkiven efter aprilskämt på Becken-Webben. Dessa var svårfångade men blev lättare att hitta i och med vinterns katalogisering av innehållet, och att söka på datum 1/4.

Tyvärr har några tidiga april-historierna gått upp i digital rök. Dessa skrevs av Redaktör Lena Lindholm på "anslagstavlan", en sida som stegvis uppdaterats och raderats. I dessa berättades om den planerade diamantgruvan i Mjösjöberget, och om det tyska turisthotellet som skulle byggas på samma berg.

Aprilskämt har inte hunnit skrivas alla år. Till skillnad från tidsbrist råder det inte brist på uppslag till allsköns dumheter att skriva om.

2021-04-01 - Becken-Webben övergår till pappersformat

2018-04-01 - Esrange till Mjösjöberget, prov redan genomfört

2017-04-01 - Bert-Åke Varg uppträder på Solgården (eg inget aprilskämt)

2015-04-01 - Becken-Webben flyttar till Varnhem -1:a april 2015

2013-04-01 - Eurovision song contest sänds från Mjösjöberget

2010-04-01 - Tingest vid Ravelkläppsröset

 

White Horse papper Hörnefors Sulfitfabrik

Bild 1. Denna bild är inte ett april-skämt. Detta är Hörnefors Sulfitfabrik med sin stolta logotyp - White Horse. Vi återkommer till detta i en framtida artikel.

<<<->>>

Gunnar Engström, 2021-04-03

Besökare