Becken Skidstadion 2021

Becken skidstadion

Bäcken Skidstadion

Naturspår i februarisol

Nya gamla rösen

Den glödande stenkulan i Granberget

Istids-Rabbe på besök

Hörneås Fornhistoria

Skog och fritid

<<<>>>

Startsida

Becken Skidstadion 2021

Vinter finns det gott om, skoterspår finns överallt, men sämre är det med skidspår i Becken Skidstadion. Så här skrev Christina Strong från Hörnefors i vår gästbok 2021-02-01

Hej!
Ser fram emot att åka skidor i Hörneå. Spåret är fantastiskt fint och saknades mycket ifjol. Blir det något i år nu när vi har så mycket snö?
Mvh Christina Strong

Christina har helt rätt, det saknas bra skidspår i Becken. Denna brist är i sin tur orsakad av en brist på skoter, hur hemskt det än kan låta. Mer exakt handlar det om brist på skoterförare med spårkalle. Sista årens eländes vintrar har bidragit till skotertrötthet, hos vederbörande skoterförare. Inte ovanligt drogs fina spår upp för att nästa dag regna bort.

Becken Skidstadion 2021

Bild 1. Inget av dessa spår finns kvar just idag, men fanns vid Becken Skidstadion. Det blå spåret är årets version av Hahlins naturspår. Det lila är ett spår som kan kallas Stefans rallyspår.

Grannen Ulf Hahlin, liksom undertecknad, var på god väg att få upp ett spår på manuell väg, egentligen Hahlins naturspår. Sedan kom stor snö och därefter stor tö, och så var det spåret obrukbart.

Det finns eller fanns dock ett spår draget med skoter, men kanske "privat" avsett (se bild 1). Det exponeras bara till del här på Becken-Webben. Detta spår var riktigt bra, innan senaste tövädret satte stopp för det. Det är oklart om det kommer återuppstå.

Becken skidstadion

Bild 2. Becken Skidstadion under dess glansdagar, kring 2010.

Becken Skidstadion 2018

Bild 3. Ett annat år kunde spåren se ut så här, det svarta nere i högra hörnet var Tord Frölings Wasalopps-spår. Området där är idag en av Norrlands mer trafikerade skoterparker, kan tyckas.

Tyvärr blir svaret till Christina Strong ganska klent.

Gunnar Engström, 2021-03-12 

Har du något att berätta - hör av dig till Redaktionen!

Besökare