Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

SVT 'Landet Runt' / Becken-Webben vinner tittarfrågan

Reportage

Landet Runt 2012 - svaret var Hörnefors

Konst och Kultur

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

SVT 'Landet Runt' / Becken-Webben vinner tittarfrågan

Landet Runt, så heter ett program i SVT som sänds från Göteborg på söndagar. Programmet har tidigare uppmärksammats på Becken-Webben, senast 2012 då svaret på tittarfrågan var Hörnefors. Söndagen 2021-02-07 var svaret "Träbjörnen i Sveg - som tappar hakan". Att björnen tappar hakan kan bero på tandröta eller mer troligt träröta.

Becken-Webbens Skribent (undertecknad) och Redaktör (Lena Lindholm) tyckte frågan var lätt och skickade in var sitt svar. Skribenten skickade dessutom in en "stämningsfull bild" (se bild 1) med följande kommentar:

Jag bifogar en passande och stämningsfull bild från Mjösjön i skogarna utanför Hörnefors, Västerbotten. Till vänster är min fru Lena Lindholm, från Torslanda. Hon skrattar hela tiden åt skämt på Landet Runt, själv fattar jag inget!

Björn vid Mjösjön

Bild 1. Redaktör Lena Lindholm och den urbane Björn-Urban, känd från Becken-Webben. Björn-Urban är även känd för sin glupska aptit för honung, det ena paret av bikupor efter det andra. Bilden har sitt ursprung i årskavalkaden 2015.

 

Henrik Kruusval - Landet Runt

Bild 2. Henrik Kruusval drar ett "slumpmässigt" mail ur den stora högen.

SVT 'Landet Runt' Redaktionen vinner 2021-02-07

Bild 3. Under pågående programinslag ramlade det in mail och sms med bilder och gratulationer till Redaktionen från olika delar av Sverige - Landet Runt - skulle man kunna säga. Denna bild 3 fotades och skickades av en arbetskollega i Linköping. Henrik Kruusval ses läsa, att: "....till vänster är min fru Lena Lindholm, från Torslanda. Hon skrattar hela tiden åt skämt på Landet Runt, själv fattar jag inget!"

SVT 'Landet Runt' Redaktionen vinner 2021-02-07

Bild 4. Programledaren Henrik Kruusval ser lite bekymrad ut och kommenterar Skribentens ord om att inte förstå skämten - med att ".... det är så det är Gunnar, man kan ju inte göra saker för alla....." Henrik verkade uppenbart road av det hela, och det var ju roligt tyckte även Skribenten.

Björn-Urban badar

Bild 5. Björn-Urban tackar för uppmärksamheten, här med ytterligare en bild från ett midsommardopp i Mjösjön. Bilden har sitt ursprung i midsommarutflykt 2015.

Tallbergsbroarna

Bild 6. En annan bild som Skribenten skickade till Landet Runt kring år 2010. Då var svaret på tittarfrågan "Tallbergsbroarna". En välkänd attraktion på Becken-Webben. Skribenten vann inte den gången, men brevet med bild lästes upp i programmet, bland annat om att bada i Öre älv under broarna.

Henrik Kruusval i Landet Runt

Bild 7. Henrik Kruusval i TV-programmet Landet Runt - med en bild från artikeln 2012 då svaret var Hörnefors - att läsa mer om i denna länk.

Gunnar Engström, 2021-02-08

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se